Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» Uygun Türkmenistan Uçak Bileti

Uygun Türkmenistan Uçak Bileti

Uygun Türkmenistan Uçak Bileti

Uygun fiyatlarla Uygun Türkmenistan Uçak Bileti satın almak için doğru yerdesiniz. Firmamız Türkmen Hava Yolları İstanbul Satış acentasıdır. Firmamızdan Türkmen Hava Yolları'nın düzenlediği tüm seferler hakkında bilgi alabilirsiniz. Türkmenistan Uçak Bileti satın almak için 7/24 çağrı merkezi numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Uygun Türkmenistan Uçak Bileti
Almak İçin Arayınız

Türkmenistan'da Uçuş gerçekleştirebileceğiniz şehirler.

Mary, Türkmenbaşı, Turkmenabat, Aşkabat, Dashoguz

Türkmenistan Havaalanları

  • Aşkabat Havalimanı
  • Daşoğuz Havalimanı
  • Mary Havalimanı
  • Türkmenbaşı Havalimanı
  • Türkmenebat Havalimanı


Türkmenistan Hakkında Bilgiler

Orta Asya’da yer alan Türk cumhuriyetlerinden biri olan Türkmenistan, aynı vakitte bölgenin en süratli artan ülkelerinden. Ülkenin başşehiri ise hem Türkmenistan’ın hem de yakın coğrafyanın en ilerlemiş şehirleri arasında yer alan Aşkabat.

Özbekistan, Kazakistan ve Afganistan ve İran’la sınır komşusu olan ülkenin Hazar Denizi’ne de kıyısı var. Genel olarak kurak topraklardan ortaya gelen Türkmenistan’da sınırlı bir alanda tarım gerçekleşiyor fakat ülkenin nerdeyse tamamı çöller ve başka kurak alanlarla kaplı. Çöllerin büyük bölümü ise Karakum Çölü sınırları amacıylade. Ülkede hava sıcaklıkları sene süresince büyük ölçüde farklılık gösteriyor.

6 milyona yakın nüfusa sahip olan Türkmenistan’ın resmi dili ve ülkede süregelen olarak konuşulan dil Türkmence. Ülkede geçerli resmi para birimi ise Manat. Genellikle başşehir Aşkabat ve etrafında Manat dışında euro ya da Amerikan Doları gibi dövizlerle basitçe ödeme yapma şansınız da var.

Türkmenistan’ın geneline hâkim olan çöllerin de bu iklim koşullarının bir neticesi bulunduğu söylenebilir. Ülkede kış aylarında sıcaklıklar -30 dereceye kadar düşerken yazın çoğu bölümde 40 derecenin üstünde ölçülüyor.

Ülke nüfusunun nerdeyse tamamı Türkmen kökenli. Diğer etnik kümeler ise sasenearı gerektiğince sınırlı olan Özbekler ve Ruslar.

Türkmenistan’da başşehir Aşkabat dışında tarihi Merv ve Türkmenbaşı gibi şehirler de ülke amacıyladen ve dışından gelen ziyaretçilerin dikkatini çeken başlıca yerler. Merv şehiri bölgenin en eski Türkmen kabilelerine de ev sahipliği yapan bir şehir ve bu sayede her devre turistler doğrulusunda ziyaret ediliyor. Çok sıcak geride bıraktığımız yaz ayları ve dondurucu soğukların yaşandığı kış mevsimi dışında kalan bahar ayları Türkmenistan’ı ziyaret etmek amacıyla en uygun devreler.

Türkmenistan’ın ekonomik kaynakları arasında ise ilk sırada petrol ve detaylı madenler ile pamuk geliyor. Ülkede petrol işleme tesisleri ve tekstilin de ekonomide son derece mühim bir yeri var. Türkmenistan'da natural gaz bedava olarak sunuluyor. Dünyanın en büyük natural gaz ve petrol üreticilerinden biri olan ülkede bütün bu kaynaklar vatan dışına ihraç ediliyor.

Ülkede ilaveten çayın da ayrı bir yeri var. Kahvaltıda ya da günün başka saatlerinde yeşil çayı detaylı kuru meyveleri karıştırarak içmek Türkmenistan’da geçmişten şu zamana kadar mühim bir gelenek.

Orta Asya kültürünü çok iyi yansıtan Türkmenistan’ın mutfağında da çevresel lezzetlerin izini sürmek mümkün. Çeşitli et ve sebze yemekleri ile başta pilav olmak üzere pirinç ile hazırlanan tatları deneyebileceğiniz Türkmenistan’da dayanılmaz lezzeti ile hem yerli halkın hem de ziyaretçilerin gözdesi olmayı başaran yağlı, sütlü ve yumurtalı ekmeklerin de tadına bakabilirsiniz. Ülkenin iç kesimlerinde kuzu ve dana eti ile hazırlanan lezzetlere sıkça rastlanırken Hazar Denizi kısenearında balıklar ve deniz ürünleri sofralarda konumunu alıyor. Kahvaltıda ise genelde yumurta, peynir, bal ve detaylı meyvelerden geleneksel yollarla elde edilen reçeller tüketiliyor.

Uygun Türkmenistan Uçak Bileti satın almak için 7/24 firmamız çağrı merkezinden bizlere ulaşabilir detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. En uygun ve ucuz fiyatlarla Türkmen Hava Yolları bileti satın almak ve konforlu bir yolculuk yapmak için hemen bizleri arayınız..

uygun türkmenistan uçak bileti

ALO BİLET HATTI

Türkmenistan Hava Yolları İstanbul Satış Acentası
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69