Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» Daşoğuz (Dashoguz) Uçak Bileti

Daşoğuz (Dashoguz) Uçak Bileti

Daşoğuz (Dashoguz) Uçak Bileti çok uygun fiyatlarla sizlerle.

Fiyat ve bilgi için 0850 346 85 69 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Daşoğuz (Dashoguz) Uçak Bileti


Sayın müşterilerimiz;
Çağrı merkezimizden yapacağınız rezervasyon ve biletleme işlemlerinizde %20'ye kadar varan indirimlerden yararlanabilirsiniz. Telefon numaralarımızdan bizlere ulaşarak en uygun ve ucuz bilete sahip olun.

Daşoğuz (Türkmence: Daşoguz), Türkmenistan'ın aynı adlı Daşoğuz vilayeti'nin idare merkezi olan şehir.

Daşoğuz (Türkmence Daşoguz). Eski adı olan Daşhowuz, Taş ve Havuz sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur ve taştan yapılma havuz manasına gelir. Esasında Daşoğuz, dış oğuzlar demektir. Orta asırlarda Türkmen boyları iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Türkmenistan'ın kuzeyindeki şehir, Daşoğuz vilayeti'nin başkenti. Şavat (Amuderya nehrinin sulama kanalı) kanalının iki kıyısında yerleşiktir. Tren istasyonu, otogar, havaalanı vardır. Nufüsu — 166,5 bin.

Şehir 1681 senesinde kervan saray olarak kurulmuştur, Hiva hanlığının uç kısmında, Türkmen toprakları ile sınırda. 1873 senesinde Hiva Hanlığı sınırları ortamında Rusya İmparatorluğu'na dahil edilmiştir. Taşkent bekliği'nin merkezi vazifesini de yapmıştır. 1920 senesinden itibaren Horezm Halk Sovyet Cumhuriyeti sınıları ortamında, 1924 senesinden itibaren şehir, Türkmen Vilayeti merkezidir.

1924 yılının Ekim ayından itibaren Türkmenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti sınırları ortamında, 1925 senesinden beri bölge merkezi; 1939—63 senelerinde eyalet merkezi, 1970 senesinden beri tekrar vilayet merkezi olmuştur. 1992 senesinde sarfedilen Rusça adı TAŞAUZ, Türkmence DAŞHOWUZ olarak değiştirilmiştir, 1999 senesinde ise, Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov'un öneriyi üerine Daşoğuz olarak adlandırılmaya başladı.

Şehir ulaşımı devlete ait otobüsler, dolmuş, belediyeye ait ve özel taksilerle yapılmaktadır. Şehirde Türkmenistan'ın en eski havaalanlarından birisi mevcuttur. Sovyetler saatinde Aşkabat, Moskova, Ufa, Leningrad, Taşkent, Mineralnıye Vody, Bakü vs. şehirlere çok sayıda sefer yapılmakta idi. Halen Aşkabat, Mari, Türkmenabat, Balkanabat, Türkmenbaşı şehirlerine derli toplu olarak uçak seferleri yapılmaktadır.


Şehirde şehirlerarası otobüs terminali vardır. 1994 senesinde troleybüs deposu inşaatına karar verilmişti ama belirsiz nedenlerden ötürü yapılmadı. Daşoğuz Tren İstasyonu, 1996 senesinde kurulmuş olup, Türkmenistan'da ve Aral Bölgesinde en büyük ve en çağdaş sayılır.

Daşoğuz Resimleri: 

Daşoğuz Resimleri

Daşoğuz Resimleri

Daşoğuz Resimleri

Daşoğuz Resimleri


Daşoğuz (Dashoguz) Uçak Bileti

Turkmenistanucakbilet.com Sitesi Traveland Turizm A.Ş Bünyesinde Hizmet veren bir sitedir. Sitemizden ve çağrı merkezimizden yapacağınız işlemler Traveland Turizm A.Ş Güvencesi altındadır. Firmamız 10051 Numaralı TURSAB A SINIFI Turizm Acentasıdır.
(2N1K Seyahat Acentası)

Firmamız Türkmenistan Airlines Uçak Biletlerini Satmada Yetkili Acentadır. Bilet Değişiklik, Satış, İade gibi işlemlerinizi çağrı merkezimiz üzerinden yapabilirsiniz. En Uygun, Ucuz Daşoğuz Uçak Biletinizi almak ya da rezervasyon yapmak isterseniz bizleri arayabilirsiniz.
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69