Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» Aşkabat Uçak Bileti

Aşkabat Uçak Bileti

Aşkabat Uçak Bileti çok uygun fiyatlarla sizlerle.

Fiyat ve bilgi için 0850 346 85 69 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz


Aşkabat Uçak Bileti
ALO BİLET : 0850 346 85 69

Sayın müşterilerimiz;
Çağrı merkezimizden yapacağınız rezervasyon ve biletleme işlemlerinizde %20'ye kadar varan indirimlerden yararlanabilirsiniz. Telefon numaralarımızdan bizlere ulaşarak en uygun ve ucuz bilete sahip olun.

Aşkabat Uçak Bileti
ALO BİLET HATTI

Türkmenistan Cumhuriyeti Orta Asya’nın güneyinde, Hazar Denizi kıyısında yer alıyor. Kuzeydoğusunda Özbekistan, kuzeybatısında Kazakistan, güneyinde İran ve güneydoğusunda Afganistan bulunuyor. Kara Kum Çölü, ülke topraklarının yüzde 80’ini kapsıyor. Türkmenistan 1924’te SSCB’ye bağlı bir cumhuriyet durumuna gelmiş ve Türkmen Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuştur. 22 Haziran 1990 tarihinde egemenliğine, 27 Ekim 1991 tarihinde ise bağımsızlığına kavuşmuştur. Günümüzde başbakanlık sistemi ile yönetilen ülke anayasasına göre, demokratik, laik bir hukuk devleti.

Türkmenistan Havayolları Yetkili Bilet Satış Acentası

Aşkabat'da Gezilmesi Gereken Alanlar:

Ülkenin güney bölgesinde 1948 senesinde gerçekleşen deprem nedeniyle, başka Orta Asya şehirlerinde tipik bir biçimde bulunduğu gibi doğu tipi eski şehir Aşkabat’ta bulunmuyor. Aşkabat şehir merkezi depreme sağlam çağdaş çelik-beton ve cam binalarla donatılmış halde.

Aşkabat’ın bir adı da “Aşkın Şehri”. Çöl ortasında kurulu şehir yayvan bir yerleşime sahip. Yine de çöl ortamı Aşkabat’ın süratle gelişip küreselleşen dünyaya ayak uydurmasına engel olamıyor. Kentte görülebilecek pek çok yer var. Geniş bir alana kurulu Aşkabat’ı dolaşmak amacıyla yürümek iyi bir seçim değil, araba tercih edilmeli.

Pek çok yerde görülebilecek anıtlar şehire damgasını vuruyor. Bu kadar çok anıt olmasının altında Türkmenistan’ın yalnızca 17 sene evvelce kazandığı istiklal duygusunun ileri nesillere taşımak istenmesi yatıyor. “Tarafsızlık Kulesi” anıtı görülmeyi hak ediyor. Üstünde ülkenin eski lideri “Türkmenbaşı” Saparmurat Niyazov’un altın kaplı heykeli var. Diğer mühim anıtlar 1948 Aşkabat Depremzedeleri Anıtı, bağımsızlığın 10. senesi anısına oluşturulan 10 Ahalteke Atı Heykeli öne çıkıyor.

Milli Halı ile Tarih ve Etnografya Ulusal müzeleri, Türkmen kültürünü sergileyen iki kurum. Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Cumhuriyet Meydanı ve Altın Asır Milli Parkı da görülmesi gereken yerler arasında.

Orta Asya’nın en büyük camisi olarak anılan Kıpçak Camisi, 2004 senesinde ibadete açıldı. Tamamı mermerden inşa edilen cami 18 bin metre kare alana sahip. Duvarları 55, dört minaresi 80 metreye yükseliyor. Hemen yanı başında eski Türkmen lideri Niyazov’un kabristanı bulunuyor. Mozole biçiminde inşa edilen muhteşem türbede Niyazov ailesinin tamamı yatıyor.

Eğer kendinize biraz daha çok süre yaratabilirseniz, Aşkabat’ın 18 km. batısında yer alan Nissa – Parfiyallılar Krallığı Sarayı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Saray İÖ 3. asır ile İS 3. asır arasında parlak bir devre yaşadı.

Aşkabat'da Kültür, Eğlence Ve Sanat:


Aşkabat’ın gelişimi son senelerde iyice süratlenmış halde. Son bir seneda inşa edilen 35 bin kişilik iki stadyum, dokuz tiyatro binası ve sonsuz konut bunun göstergesi. Merhum Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı’nın vatandaşlarına verdiği, “Size bembeyaz bir şehir inşa edeceğim” sözü geçerliliğini koruyor. Beyazlığın sırrı Türkiye ve İtalya gibi ülkelerden ithal edilen süt gibi beyaz ve damarsız mermerler. İstisnasız bütün binalar bu mermerle kaplanıyor.

Ülke, naturalgaz zengini bulunduğu amacıyla hava kirliliği yok. Kullandıkları natural gaz sıfıra yakın kükürt oranıyla dünyanın en temiz enerji kaynaklarından biri. Dolayısıyla mermerler Aşkabat güneşinde ışıl ışıl parıldıyor. Her şey tertemiz, sigara içmenin yasak bulunduğu cadde, sokak ve parklar cetvelle çizilmiş gibi düzgün.

Ülkenin en coşkulu devreleri Bağımsızlık ve Tarafsızlık bayramlarında yaşanıyor. Bağımsızlık Bayramı 27–28 Ekim, Tarafsızlık Bayramı ise 12 Aralık günlerinde kutlanıyor. Görkemli kutlamalara Türkmen halkı büyük ilgi gösteriyor.

Aşkabat'da Ne yenir Ne içilir?:


Ağırlığı ete ve sebzeye dayanan Türkmen mutfak bağımlılıkları yörelere göre değişiklikler gösteriyor. Aşkabat mutfağı bol etli yemeklere sahipken, Hazar Denizi kısenearında natural olarak balık tüketiliyor. Çerçer yöresindeyse et ve meyve büyük bir ağırlığa sahip. Yarma ile pişen etler, pilavlar, şiş kebaplar, haşlamalar ve dolmalar Türkmenlerin yemeklerinin en mühimleri arasında geliyor.

En çok tüketilen gıda maddesi pirinç. Türkmen pilavı dünyaca ünlüdür. Pilavın yalnızca lezzet olarak değil, kültürel anlamda da mühim yeri vardır. Türkmenler perşembe ve cuma akşamları ölülerinin ruhu amacıyla pilav pişirirler. Dua okuyarak kaybettikleri sevdiklerini anarlar ve onların anılarına pilav yerler. Pilav gibi ekmek de gerektiğince mühim. Sütlü, yumurtalı, yağlı gibi çoğu ekmek tipleri bulunuyor. “Petir ekmeği” kesinlikle tadılmalı.

Günde üç öğün yemek yiyen Türkmen halkının kahvaltıları ağırlıkla yumurta, peynir, tereyağı, deve sütünden kaymak, reçel ve bal üstüne kurulu. Süt ve çay da kahvaltıya eşlik ediyor. Çay, Türkmenlerin vazgeçemediği bir sıcak içecek. Sadece kahvaltıda değil yemek sonralarında ve akşam üzerleri de içiliyor. Yemek sonralarında ağırlık yeşil çaya veriliyor. Çay, “çaylık” adı verdiği bir çaydanlıkla meydana getiriliyor, yanısıra da reçel, kuru ya da taze üzümle tükenene kadar içiliyor.

Salata, çorba, kızarmış ya da haşlanmış et tercih edilen öğle yemeği, akşam mönüsüne göre daha ağırdır. Akşam yemekleri gerektiğince hafif tutuluyor. Yemek esnasında ayran içmek ya da yoğurt yemek de çoğu Türkmen’in tercihi. Genellikle deve sütünden oluşturulan ayran hem lezzetli hem de daha özel kabul ediliyor. Bu yüzden misafirlere bu ayran ikram edilir.

Türkmenler günlük öğünlerinde tatlı yerine taze ve kuru meyveyi tercih ediyorlar. Tatlı, bayram, düğün gibi özel zamanlarda hazırlanıyor. En sevilen tatların başında “şekşeki” ve “katlama” geliyor. Şekşeki, düğünlerde gelinin arkadaşları doğrulusunda oluşturulan hafif bir hamur tatlısıdır. Katlama ise, kız evlendikten 40 gün sonra ailesinin evine gider. Damadın akrabaları o gün temaslar tatlı olsun diye katlama yaparak kız evine götürürler. Kızın ailesi de kızlarını ziyarete giderken tekrar aynı tatlıyı götürür.


Aşkabat'da Alım Satım:

Türkmen kültürünü hayat sürdürmek ve birtakım anı eşyaları yanısıra geri götürmek isteyenlerin uğraması gereken en mühim adres Aşkabat’taki çöl pazarı. Burası Türkmen insanının işlemiş zamanlardan gelen hayat şekillerini meydana koyan ve çöl dünyasını da içersinde barındıran egzotik bir pazar. Pazarda, Türkmen kadınları rengârenk ulusal kıyafetleri ve enteresan takılarıyla tezgâhlarda el işlerini satıyor. Onlardan Türkmen kilimi, el dokuması kumaş, takı ve detaylı sebze, baharat ve bitkileri satın almanız mümkün.

Turkmenistanucakbilet.com Sitesi Traveland Turizm A.Ş Bünyesinde Hizmet veren bir sitedir. Sitemizden ve çağrı merkezimizden yapacağınız işlemler Traveland Turizm A.Ş Güvencesi altındadır. Firmamız 10051 Numaralı TURSAB A SINIFI Turizm Acentasıdır.
(2N1K Seyahat Acentası)

Firmamız Türkmenistan Airlines Uçak Biletlerini Satmada Yetkili Acentadır. Bilet Değişiklik, Satış, İade gibi işlemlerinizi çağrı merkezimiz üzerinden yapabilirsiniz. En Uygun, Ucuz Aşkabat Uçak Biletinizi almak ya da rezervasyon yapmak isterseniz bizleri arayabilirsiniz.

Kampanyalı ve Promosyon fiyatlarla Aşkabat Uçak Bileti satın almak için 7/24 çağrı merkezimizden destek alabilirsiniz. Çağrı merkezimiz ücretsizdir. Merak ettiğiniz tüm konular hakkında bizleri arayabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69