Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» Türkmenistan Aşkabat Uçak Bileti

Türkmenistan Aşkabat Uçak Bileti

Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'a uygun ve ucuz fiyatlarla Türkmenistan Aşkabat Uçak Bileti satın almak için çağrı merkezi numaralarımızdan 7/24 bizlere ulaşabilirsiniz.

Türkmenistan Aşkabat Uçak Bileti Satın Almak İçin
Bizleri Arayınız

Türkmenistan Aşkabat Hakkında


Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, ülkenin de en büyük şehri. Kopet Dağı ile Karakum Çölü arasındaki Aşkabat, Orta Asya’nın kozmopolit kentlerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık bir milyon bireyin yaşadığı kentde çoğunluklu olarak Türkmenler olmak üzere, Rus, Ermeni ve Azeriler de bulunuyor.

Şehre 1300 metre yüksek bir yerden bakabilmek Aşkabat gezisini özel kılabilir. Bunun amacıyla ise Türkmenbaşı teleferiği sabah 9 ve akşam 10 arasında hizmet veriyor. Orta Asya’nın en renkli çarşılarından biri de bu kentde; Tolkuchka Pazarı.

İsmini Farsça’dan alan kent, ‘Sevgi Şehri’ olarak anılıyor. Aşkabat, Türkiye’nin başkenti Ankara ile de kardeş kent. Şehri gezmek amacıyla otobüsü tercih etmek iyi bir düşünce olabilir. Öyle ki şehrin mühim anıtları ve müzeleri birbirinden uzak uzaklıkta bulunuyor. Dünyanın en büyük dördüncü bayrak direğini görmek amacıyla 20 numaralı otobüsü yakalamanızda yarar var.

Aşkabat’ta ilaveten yerel müze, güzel sanatlar müzesi ve Türkmen Halıları Müzesi bulunuyor. Aşkabat sakinlerinin bilhassa akşamüstü ve hafta sonu tatillerinde gittikleri Bağımsızlık Parkı ise turistler amacıyla yorucu bir kent turunun ardındannda iyi bir alternatif olabilir. 16 ve 34 numaralı otobüsler, kent merkezinden toplam iki kilometrelik alana sahip parka gidiyor.

Fars kültürünün bir parçası olan Bahailik inancının da merkezlerinden biri olan Aşkabat, inanç turizminde de öne çıkıyor. Bahailik‘in ilk tapınağı bu kentde yer alıyor. Mimaride ise Sovyetler Birliği’nin tesiri halen devam ediyor. Hava ısısı yazın 40, kışın ise 10 dereceye ulaşıyor. Aşkabat Uluslararası Havalimanı ile kente, Abu Dabi, Kazakistan, Hindistan, İngiltere, Almanya, Ukrayna, Rusya ve Türkiye’den direk uçuşlarla seyahat etmek mümkün.

Ucuz Aşkabat Uçak bileti nizi biran önce almak isteyeceksiniz. Tanıdıktan ve gezdikten sonra tekrar tekrar gitmek isteyeceksiniz. Et ve sebze yemekleri Türk mutfağına benzer özellikler taşımaktadır. Gidilmesi gereken yerlerin başında önemli anıt heykelleri gelmektedir. Çöl Pazarı da yine gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Şimdi uçak bileti nizi almanın tam zamanı. Ailece farklı bir tatil yapmak çok da zor değil.

Aşkabat Havalimanı


Türkmenistan’ın başkenti olan Aşkabat’ta kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta uluslararası alanda hizmet veren Aşkabat Havalimanı bulunuyor. Türkmenistan’ın en büyük üç havalimanından biri olan Aşkabat Havalimanı her sene ülkeye çok sayıda yolcu taşıyor.

Şehir merkezine aşağı yukarı yarım saatlik bir uzaklıkta tespit edilen Aşkabat Havalimanı’ndan ulaşım amacıyla değişik ulaşım alternatifleri bulunmakla beraber ülke trafiğinin yoğun olmaması nedeniyle süratli ulaşım olanağı da bulunuyor.

Bunun yanı sıra yolculuk evveli ya da ardından çok sayıda hizmetten yararlanabileceğiniz gibi Aşkabat Havalimanı çevresindeki detaylı faaliyetler ile zamanınızı da değerlendirebilirsiniz. Aşkabat Havalimanı’ndan kent merkezine değişik ulaşım alternatifleri bulunuyor. Karayolu üzerinden gerçekleştirebileceğiniz yolculuklarda taksi, otobüs ve vasıta kiralama gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz.

Otobüs
Aşkabat Havalimanı’ndan otobüslerle de kent merkezine gidebilirsiniz. Havalimanı terminal binası önünde sizi bekleyen otobüsler ile ve kent otobüsleri ile kent merkezine hem ekonomik hem rahat şekilde ulaşabilirsiniz.

Taksi
Aşkabat Havalimanı’ndan taksiler ile kent merkezine çok süratli ve rahat rahat  gidebilirsiniz. Oldukça güvenilir bir yolculuk hizmeti gerçekleştiren taksiler, uçağınız indiği andan itibaren havalimanı terminal binası önünde sizi bekliyor olacak. Hem konforlu hem güvenilir şekilde kent merkezine gitmek amacıyla taksiler doğru tercih.

Araç Kiralama
Şehir merkezine Aşkabat Havalimanı’ndan gitmenin bir başka yolu da vasıta kiralama olabilir. Havalimanı binasında tespit edilen vasıta kiralama ofislerinden kiralayabileceğiniz vasıtalar ile kent merkezine aracı kendiniz kullanarak gidebileceğiniz gibi, özel şoförün kontrolünde de gidebilirsiniz.

Türkmenistan Aşkabat Uçak Bileti

ALO BİLET HATTI

Türkmenistan Hava Yolları İstanbul Satış Ofisi
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69