Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti

İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti

Sayın müşterilerimiz İstanbul Türkmenbaşı arası direkt olarak sefer düzenlenmemektedir. İstanbul'dan Türkmenbaşı'na seyahat edecek yolcularımız öncelikle İstanbul Aşkabat Uçak Bileti satın almak zorundadırlar. İstanbul'dan Aşkabat'a ulaşasan yolcularımız aktarmalı olarak Türkmenbaşı'na yolculuk edebilirler.

Türkmen Hava Yolları
Alo Bilet Hattı

İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti satın almak için 7/24 müşteri temsilcilerimizle iletişim kurabilirsiniz. Firmamız Türkmen Hava Yolları İstanbul Satış Acentasıdır.

Türkmenbaşı Hakkında Bilgiler

Türkmenbaşı (Türkmence: Türkmenbaşy), önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehir.

Ülkenin Balkan vilayetinde yer alır. Hazar Denizi kıyısında önemli bir liman şehridir. Ayrıca Azeri, Rus ve Ermeni azınlıklar da kentte yaşamaktadır.

1869 yılında, Türkmenbaşı kenti Kızılsu olarak kuruldu. Adını şehrin kurulduğu yerden denizine dökülen akarsuyun renginin bölge toprağının renginden dolayı kırmızı olmasından alır. Ruslar Türkmenistan'a ilk bu şehirden nüfuz ettiler. Rus döneminde şehrin adı Rusça Kızılsu anlamına gelen Krasnovodsk olarak değiştirildi. 1991'de bağımsızlıktan sonra ülke genelinde kentlerin ismini değiştiren Türkmen lider Saparmurat Niyazov şehre bazen kendisinin soyadı olarak kullandığı Türkmenbaşı adını verdi.

İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti
Türkmen Hava Yolları İstanbul Satış Acentası
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69