Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti

İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti

İstanbul Türkmenbaşı uçak bileti satın almak ve rezervasyon yaptırmak için Türkmenistan Havayolları uçuşlarını kullanabilirsiniz.  Türkmenbaşı Uçak Bileti satın almak için aşağıdaki çağrı merkezimizden 7/24 bizlere ulaşabilirsiniz.


Türkmenbaşı Uçak Seferleri

Türkmenbaşı'na düzenlenen uçak seferleri sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Türkmenbaşı uçak seferleri hakkında detaylı bilgileri için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

Türkmenbaşı Uçak Bileti Fiyatları

Türkmenbaşı uçak bileti fiyatları sezonluk olarak değişiklikler göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi ve diğer konular hakkıda çağrı merkezimizden detaylı olarak bilgi alabilirsiniz.

Aşkabat - Türkmenbaşı Uçak Bileti

Aşkabat ve Türkmenbaşı arası düzenlenen uçak seferleri hakkında bilgi ve fiyat için firmamızla görüşmenizi tavsiye ediyoruz. Aşkabat'tan Türkmenbaşına Türkmen Havayolları'nın düzenli olarak seferleri bulunmaktadır.

Türkmenbaşı Hakkında Bilgiler

Türkmenbaşı (Türkmence: Türkmenbaşy), önceki adıyla Krasnovodsk (Rusça: Kрасноводск), Türkmenistan'da bir şehir.

Ülkenin Balkan eyaletinde yer alır. Hazar Denizi kıyısında mühim bir liman şehridir. Hem de Azeri, Rus ve Ermeni azınlıklar da şehirde yaşamaktadır.

1869 yılında, Türkmenbaşı şehri Kızılsu olarak kuruldu. Adını şehrin kurulduğu yerden denizine dökülen akarsuyun renginin bölge toprağının renginden ötürü kırmızı olduğundan alır. Ruslar Türkmenistan'a ilk bu şehirden nüfuz ettiler. Rus döneminde şehrin adı Rusça Kızılsu manasına gelen Krasnovodsk olarak değiştirildi. 1991'de bağımsızlıktan sonra ülke çapında kentlerin ismini değiştiren Türkmen önder Saparmurat Niyazov şehre bazı durumlarda kendisinin soyadı olarak kullandığı Türkmenbaşı ismini verdi.


İstanbul Hakkında Bilgiler

İstanbul, Türkiye'de yer alan kent ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel yönden en mühim şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük yönünden dünyada 34., nüfus yönünden belediye sınırları göz önüne alınarak oluşturulan sıralamaya göre Avrupa'da birinci, dünyada ise Lagos'tan sonra altıncı sırada yer almaktadır.

Dünyanın en eski kentlerinden biri olan İstanbul, 330-395 yılları arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 ile 1261-1453 yılları arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 arasında Latin İmparatorluğu ve son olarak 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Hem de İstanbul, hilafetin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den kaldırıldığı 1924'e kadar İslam'ın da merkezi oldu.

İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir kent olup, Avrupa'daki seksiyonuna Avrupa Yakası ya da Rumeli Yakası, Asya'daki seksiyonuna ise Anadolu Yakası ya da Asya Yakası denir. Tarihte ilk olarak üç yönü Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarım ada üstünde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle 4 defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları ortamında ise büyükkent belediyesi ile beraber toplam 40 belediye bulunmaktadır.

İstanbul Türkmenbaşı Uçak Bileti

ALO BİLET HATTI
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69