Son Eklenen Uçuşlar

Bizi Arayınız
» Kıbrıs Lefkoşa Aşkabat Uçak Bileti

Kıbrıs Lefkoşa Aşkabat Uçak Bileti

Değerli yolcularımız Kıbrıs Lefkoşa'dan Türkmenistan Aşkabat'a direk olarak uçak seferleri bulunmamaktadır. Uçuşlarınızı Türkiye Üzerinden İstanbul yada Ankara'dan yapmak zorundasınız..

Kıbrıstan Aşkabat'a yolculuk yapmak istediğinizde Önce İstanbul veya Ankara bileti satın almanız gerekmektedir.  Kıbrıs Aşkabat Uçak Bileti satın almak için bizlere telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

Çağrı Merkezi : 0850 346 85 69

Aşkabat Hakkında Bilgiler
Aşkabat, (Türkmence: Aşgabat), Türkmenistan'ın başkentidir. 1.031.092 (2012) kişiyle Türkmenistan'ın en büyük kentidir. İran sınırı yakınında, Kopet Dağları'nın eteğinde, Karakum Çölü'nde bir vahada bulunur. 'Aşgabat şäheri' isimli kendisine ait bölgede, ülkenin Ahal Vilayeti'nde yer alır. Aşkabat, Türkmenistan'ın güneyinde, İran sınırından 26 km'de yer alır. 1881'de bu bölge Rus işgal güçleri doğrulusunda alınmıştır. İran'ın en büyük ikinci kenti olan Meşhed'dan 920 km mesafede bulunur.

Aşkabat bir başkent olarak detaylı idare binalarıyla bezenmiştir. Bunlar bilhassa kentin en mühim caddesi olan Türkmenbaşı Caddesi'nde toplanmıştır. Kent uluslararası bir havaalanına sahiptir ve ikinci bir adet daha yapılmaktadır. 2016 yılında hizmete girecek olan bu havalimanı Türkmen kültüründe mühim bir figür olan "Laçin" kuşu şeklinde olup mimari ödüller almıştır. Hem de bu havalimanı eskisinden daha büyük ve daha çağdaş olacaktır. Kent bir sanayi merkezi değildir. Kent merkezindeki ekonomik faaliyetler ufak esnaf dükkanları ve devlete ait olan mağazalarla sürmektedir. Şehirde bir kültür merkezi, üniversite, detaylı yüksekokullar, tiyatro, müzeler ve bir hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Aşkabat'ta çoğu Türk-Türkmen okulu da eğitim-öğretim faaliyetleri göstermektedir. Bunlardan en mühimleri; Turgut Özal TTM, Başkent TTM ve Aşkabat Kız Lisesi'dir.

Lefkoşa Hakkında Bilgiler
Lefkoşan Kıbrıs adasının ortasında yer alan, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başşehri. Kıbrıs'ın en kalabalık şehri ve en mühim kültür, sanayi, ticaret ve ulaşım merkezidir. Lefkoşa, 35°10' kuzey, 33°21' doğuda bulunur.

Şehir dünyadaki bölünmüş tek başkenttir. Şehir, Yeşil Hat diye adlandırılan sınırla ikiye bölünmüştür. De jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti bütün şehrin idaresine sahip olsa da de facto olarak yalnızca Güney Lefkoşa'ya hakimdir. Kuzey Lefkoşa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakimiyeti altında olup uluslararası toplum doğrulusunda Türk işgali altında olarak değerlendirilir. İki kesim Birleşmiş Milletler Barış Gücü idaresindeki bir Ara Bölge ile ayrılır. 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası ile Lefkoşa Türk Belediyesi'ne meşru statü tanınmıştır

lefkoşa aşkabat uçak bileti
Türkmenistan Havayolları İstanbul Ofisi
ALO BİLET HATTI
Ücretsiz Çağrı Merkezi 0850 346 85 69